onsdag 6 januari 2016

Brick bungalow

Kunde inte hålla mig utan började med "Brick bungalow" nu när jag hade tid. Trodde den skulle vara jätte svår att få till efter pärsen med Trinity circle, då den också kommer från Yyoung at heart miniatures. Men men den var tvärt om både rolig och ganska enkel. 
Planen är att det ska bli ett hus inrett i arts and craft stil, tapeterna är lite fel men de får duga. 

Började med att lägga golven och betsa dem mörkbruna. Lackade dem sedan så blanka som möjligt.

Sen var det dags att måla tegelväggarna, efter att ha målat rött och försökt få till lite skiftningar på teglet såg det ut så här. Ganska trist, rött och fläckigt och kändes inte alls som det kunde bli något vettigt av det hela.

Men efter att ha strukit väggen med en "wash" med mörkbrun färg, och sedan petat ner grått spackel som fogmassa och sen avslutat med en till mörkbrun "wash" på väggarna blev jag riktigt nöjd. Lite ojämnt blev det, och spacklet blev lite tjockt på sina ställen men ser gammalt ut och är inte tomterött. Var ganska svårt att få ihop huset så jag behöver gå över skarvarna med mer färg och spackel. 

Här är husets ingång, ska bli en trappa i sandsten också. 

En annan vinkel, har börjat sätta in fönster på bottenvåningen. Bara på insidan dock. 

Hann nästan tapetsera hela huset. Hål för fönstren ska skäras ut och helgens projekt blir att fixa taket och tapetsera det. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar